Vakantie onder de
Zuid-Spaanse zon
laatste update :
25/02/2018
info :
eivissa@vervandessel.be
In de omgeving van onze villa kan je vele tientallen uitstappen maken. En er is voor elk wat wils : natuur, kunst, geschiedenis, pretparken, ...
 
 
DICHTBIJ
 
In Rojales kan je naar de grotwoningen of het schelpenhuis gaan zien, of waarom niet genieten van het mooie uitzicht bij Las Tres Cruces. In Guardamar del Segura vind je een heel mooi park, vele vierkante kilometers duinen, oude visserhuisjes, mooie stranden. Ook Torrevieja heeft mooie stranden, meerdere parken, 2 grote zoutmeren. De ganse zomer lang is er dagelijks een avondmarkt met daarnaast een grote kermis. En wie er al lang van droomt om eens een echte duikboot te bezoeken vindt deze in de jachthaven. In Rojales en Torrevieja zijn er waterpretparken.
STEDEN
 
Er liggen vier grotere steden op minder dan een uurtje rijden. Alicante biedt een perfecte combinatie tussen strand, cultuur en shopping. Bij een bezoek aan de stad moet je zeker over de Esplanda de España gewandeld hebben en het Kasteel van Santa Barbara bezocht hebben. Maar je kan er ook genieten van de boten in de jachthaven of gaan zien naar het Volvo Ocean Race museum. Kunstliefhebbers kunnen er hun hartje ophalen in een van de vele musea zoals MARQ en MACA.
 
Elche staat bekend als de stad met de vele palmbomen. In Huerta del Cura vind je er zelfs één met zeven armen. Een bezoek aan het archeologisch museum wordt er gecombineerd met het paleis van Altamira.
 
Ook Murcia ligt vlakbij. Indien je er in slaagt om de grote shopping-centra net voor de stad voorbij te rijden, dan kan je in de stad genieten van een drankje vlakbij de kathedraal of je kan je laten betoveren door de pracht en praal van het Real Casino.
 
Cartagena ligt het verst van deze 4 steden, hoewel ver? Het pronkstuk van de stad is het Romeinse theater. Of laat je je liever met de boot overzetten naar het Christmas Castle? Een beetje buiten de stad kan je ook gaan zien naar een van de 2 forten inclusief gigantische kanonnen die de stad moesten beschermen tegen aanvallen.
WATER
 
Ben je op zoek naar verfrissend water dan kan je uiteraard genieten van ons zwembad of je zoekt een plekje op een van de vele kilometers stranden. Het strand van El Moncayo wordt vaak omschreven als het mooiste van Guardamar del Segura en toevallig is dit ook het dichtst bij zijnde strand.
 
Ben je meer het type dat van een goed waterpretpark houdt dan kan je ondermeer naar Aquopolis in Torrevieja of Aquapark Rojales. Hou je meer van afkoelen in natuurlijk water dan zijn plekken als Pou Clar en Les Fonts de l'Algar jouw plaatsen.
In de zomer zijn er ook tal van mogelijkheden op vlak van watersport. In zowel de havens van Torrevieja als Guardamar del Segura kan je allerlei materiaal huren of deelnemen aan een van de vele activiteiten op zee.
NATUUR
 
 
Liefhebbers van uitgestrekte natuurgebieden kunnen hun hartje ophalen aan de Costa Blanca. Nabij Elche heb je El Clot de Galvany en het meer dan 2.000 hectare grote El Hondo.
 
De roze flamingo's verblijven het grootste deel van het jaar nabij de diverse zoutmeren. Van op ons terras zie je het zoutmeer van La Mata liggen, het "paarse" meer van Torrevieja ligt daar net naast. En als je van de luchthaven naar de villa rijdt langs de N-332, dan heb je zo goed als zeker al de vele flamingo's gezien aan beide kanten van de weg nabij Santa Pola.
 
Wat dacht je van een 10 kilometer lange wandeling in en naast een (grotendeels) droge rivier? Te lang, geen nood, er is ook een korte variant van een kleine 3 km.
PRETPARKEN - AQUAPARKEN
DIERENPARKEN 
 
Gedurende de zomermaanden vind je in Torrevieja en Guardamar del Segura een permanente kermis. In Santa Pola is er het Pola Park, dit houdt het midden tussen een kermis en een pretpark. Zoek je een echt pretpark met wildwaterbanen en rollercoasters dan rij je best even naar Terra Mitica in Benidorm.
 
Zijn dierenparken meer je ding dan hoef je zo ver niet. In Elche ligt het mooie Rio Safari waar je de meeste dieren vanuit het treintje of stappend kan bekijken. Tevens heeft het park heel wat shows in zijn aanbod. Ook in Benidorm en Murcia zijn er dierenparken.
 
Voor een aquapark hoef je Rojales niet eens te verlaten. Of je kan naar Torrevieja naar het grotere Aquopolis.
 
Voor elk wat wils dus.
 KASTELEN
 
De omgeving van Alicante is doorheen de geschiedenis vaak het toneel geweest van hevige strijd. Getuige daarvan zijn de vele kastelen die zich in de omgeving bevinden. Enkele aanraders zijn het kasteel van Santa Barbara in Alicante en die van Villena, Castalla en Novelda.
 MUSEA
 
Musea vind je in allerlei soorten in de omgeving. Heel wat gemeentes hebben hun eigen archeologisch museum waarbij dat van Elche zeker tot de betere behoort. Voor klassieke kunstwerken is Alicante een aanrader met oa het MACA en het MUBAG. En dan zijn er nog de vele bijzondere musea zoals het onderwatermuseum en een museum in het teken van zout of chocolade ?
Deze pagina werd opgesteld in samenwerking met de website www.costa-info.com